Verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir?


Öğrencilerin kendilerine has bir takım ders çalışma metodları olabilir. Aslında burada herkese şu şekilde ders çalışmalıdır demek doğru bir tavsiye olmaz. Çünkü bazı öğrenciler ders çalışırken küçük küçük molalar verip devam edebiliyorken bazı öğrenciler ise, hiç mola vermeden ders çalışmaya odaklanmaktadır. Bu yüzden biz burada size etkili ders çalışma yöntemlerinden bahsederken, genel konuları anlatmaya çalışacağız. Bizim anlattıklarımız doğrultusunda sizler en doğru ve en önemlisi kendinize uygun ders çalışma şeklini bulacaksınız.

Ders Çalışmak ile Başarı İlişkisi
Ders çalışmanın bir öğrencinin hayatını büyük değiştirebileceğini biliyoruz. Öğrenci Çok çalışarak hedeflediği kariyeri rahat bir şekilde ulaşabilir. Ancak bu çalışma süreci zor ve zahmetli olacaktır. Belki de bir yılın ardından öğrenciye istediği başarıyı gösteremeyecek, tekrar bir yıl daha hazırlanmak isteyecektir. İşte tüm bu riskleri ve güzellikleri tarttığımızda  sonucunun ne kadar güzel olduğunu anımsayıp mutlu olmaktayız. Çünkü çalışılarak elde edilen başarıların tadı hiçbir yerde yoktur. Zor ve zahmetli geçecek olan çalışma süreci, size büyük güzelliklerin açmanızı sağlayacaktır.  Bu bağlamda çok çalışan öğrenciler sonunda mutlaka iyi bir yere gelmektedir. Ders çalışma ile başarı doğrudan paralel olarak ilişkilidir. Yani çalışmadan kazanma, emek vermeden elde etme mümkün değildir.

Ders Çalışma ve Zeka İlişkisi
Yıllardır merak edilen sorulardan birisi çok çalışan mı yoksa çok zeki olan mı başarılı olur sorusudur. İnsanlarda zeki olan kişilerin her zaman başarıya ulaştıkları gibi bir yanlış inanış vardır.  Zeka kavramı ile çalışma birbirine bağlantılıdır. Bilgisi olmayan bir kişi dünyanın en zeki insanı bile olsa, fikrinin olmadığı bir konuda çıkarım yapması mümkün değildir. Tüm bunlar çerçevesinde uzun soluklu düzenli çalışan kişiler her zaman kazanacaklardır.

Ders çalışma yöntemleri

Öğrencilerin kendilerine ait ders çalışma yöntemleri vardır. Bizler burada genel olarak  başarılı olmak isteyen herkesin uygulaması gerektiği yöntemlerden bahsedeceğiz.
  • Dersi zamanında dinlemeli ve not almalıyız,
  • Anlamadığımız yerleri öğretmene sormaktan çekinmemeliyiz,
  • Haftalık ders çalışma programı oluşturmalı ve bu programa bağlı kalmalıyız,
  • Unutmamalıyız ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, bu yüzden sağlığımız için gerekli olan meyve sebze ve gıdaları tüketmeliyiz,
  •  Başarılı olmanın bir diğer koşulu ise iyi ve temiz bir uyku uyumaktır, Erken yatalım erken kalkmalıyız,
  • En faydalı aktivitelerden birisi terlemedir. İster spor salonunda, isterseniz oyun Parkı'nda ya da bir koşu bandında terlemek insan sağlığı için faydalıdır.
  • Dikkatinizi tek bir alana toplamanız gerekir, dikkatinizi dağıtacak tüm unsurlardan uzak durmanız lazımdır.
  • Kendinize sürekli ders çalışmak için programlayın, sonucunda elde edeceklerinizi ve kazanacaklarınızı düşünün.
  • Ders çalıştığınız konu ile ilgili varsa belgeseller izleyin, internette bulduğunuz farklı videolara göz atın ve gerekirse internetten farklı hocalardan dinlemeye çalışın. Böylece farklı kişilerden öğrendiğiniz bilgiler daha kalıcı hale gelebilir.
  • Ders çalışmayı sıkıcı durumdan çıkarıp eğlenceli hale getirin. Evinizde en sevdiğiniz eşyaları masanıza koyabilir ya da kendinize küçük ödüller verebilirsiniz. Mesela bugün 300 tane soru çözersem sonucunda kendime 1 saat oyun oynama hakkı veriyorum gibi kendinizi ödüllendirin ve çalışmaya zorlayın.
  • Gerekirse şemalar çizin ve hatırlamanızı kolaylaştıracak şeyler bulun. Farklı bağlantılar kurun ve olaylar arasında hatırlamanızı sağlayacak etkileşim kurun.
  • Mola vermek her zaman insanı hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlatır. Her zaman çalışmak olmaz, kendinize zaman zaman mola verin.

Comments

  1. In this text, Casino bonus 카지노사이트 will share pays out more often however in a finances of Bets per round Stops enjoying when wins

    ReplyDelete

Post a Comment